Bu yazımızda sizlere en çok tercih edilen 5 yazılım dili hakkında bilgi vereceğiz.
1: C# -PROGRAMLAMA DİLİ İLE NELER YAPILABİLİR ?
C# yani diğer adıyla C Sharp nedir? C# Microsoft tarafından geliştirilen bir programlama dilidir.Programlama dilleri arasında en çok tercih edilen C ve C++ ile etkileşimli şekilde geliştirilen ve modern bir kodlama sahip olan C # , bir çok platform destekleyen JAVA dili ile de oldukça benzerlik göstermektedir. Bu benzerliklerden en önemliside .NET Framework platformunda nesnesel bir dil olması.
C# her ne kadar önceleri C++ ve Visual Basic dillerindeki tutumsuzluk ve oluşan sorunlar yüzünden geliştirilmiş olsa da şu anki stabilitesi sayesinde ,bu iki programlama dilinin önüne geçmiş durumda.Yazılımcıların en çok tercih ettiği dillerden birisi haline gelen C# , sunduğu gelişmiş hata gideme (debugger) özelliği sayesinde de yazılımcıların işlerini kolay hale getiriyor.
Debugger özelliği için class yani sımıfladırma yöntemi getiren C#,”syntax” hataları yani dizinlerindeki hataları yazılımcıya ayrı bir ekranda göstererek yazılımcının bu hataları kolayca tespit etmesini sağlıyor.
Ayrıca yazılımcılar tarafından oldukça çok tercih edildiği için de internette kaynak yani C# dersleri oldukça fazla.
2: PYTHON -PROGRAMLAMA DİLİ İLE NELER YAPILABİLİR?
–WEB SAYFASI TARAMA İŞLEMLERİ:
Bu yapılan taramalar saf HTML erişimleri yaparak veri depolama amaçlıdır.Bir çok arama motoru Web tarama işlemleri için Python tercih eder. Örnek olarak Google’yi verebiliriz .Ayrıca kednize yardımcı olmak için
”BeautifulSoup” gibi bazı kütüphaneleri kullanblirsiniz.
-WEB GELİŞTİRME:
Web ”Browser” ortamında çalışan uygulamalar geliştirebilirsiniz. Size apache üzerinde MultiThread kullanım avantajı sağlayacaktır.
En bilinen FrameWork’ler: Django, Flask, Web2py, Pylans, Zope2, Giatto, CubicWeb…
-PLUGİN
Plugin geliştirmek yazmak güzel olduğu kadar yazılmışınıda bulmak ta çok kolaydır
-Kütüphane
Varolan kütüphanelerde oldukça geniştir. Ayrıca OAuth , FacebookGraph gibi büyük sitelerin API lerini kolayca kullanabilirsiniz. Yada kolayca siz geliştirebilir ve Python kullanıcıları için kolayca destek verebilirsiniz.
-Veri bilimi
Makine öğrenme ve yapay sinir ağı üzerindeki bazı bilgilere sahipseniz, kendi python makine öğrenme kitaplığı oluşturmak için bazı algoritmalar uygulayabilirsiniz.
3: JAVA -PROGRAMLAMA DİLİ İLE NELER YAPILABİLİR?
*GUI (grafiksel kullanıcı ara yüzü) uygulamaları , apptler.
*Distributed companents (Dağınık bileşenler) ÖR: EJB, RMI, CORBA.
*Servlet (Web tabanlı uygulamalar)
*Veri tabanlarına değişim alakalı uygulamalar
*Cep telefonları ve smart kartlar için uygulamalar
Ve daha niceleri… için uygulamalar yapmak mümkün.
4: Java Script -PROGRAMLAMA DİLİ İLE NELER YAPILABİLİR?
Birçok uygulamada kullanılan Java Script , dinamik web sitelerinin yaşamımıza dahil olması ile uygulamalarda kullanılmaktadır.
Bunlara:alışveriş siteleri, alışveriş sepetleri, ulaşan postlara yorum yapabilme, web kullanıcılarının butonlara tıklayabilmesi gibi durumlar örnek verilebilir. Haber sitelerinin; yana kayan haberlerin, açıklamaların ve başlıkların meydana getirilmesinde kullanılır.
5: Flutter -PROGRAMLAMA DİLİ İLE NELER YAPILABİLİR?
Flutter, Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir mobil uygulama geliştirme SDK’sıdır. Android ve İOS için uygulama geliştirmek ve
Google Fuchsia işletim sistemi için uygulama geliştirmek amaçlı kullanılır.
Google, yeni açık kaynak kodlu geliştirme platformu Flutter’ ı MOBİL DÜNYA KONGRESİ (MWC) sırasında tanıttı.
Flutter, tamamen ücretsiz olup tüm geliştiricilerin katkı sunabileceği tatlı bir SDK’DIR.
Flutter’ ı kullanarak her iki platformda da istenilen uygulamar geliştirip, çapraz (cross) platformlu mobil uygulamalar geliştirerek hem maliyetten hem de zamandan tasarruf edebilirler.Arayüz tasarımcıları ise Flutter’ı kullanarak Android ve İOS platformlarına uygun , daha başarılı uygulamalar tasarlayabilir.